Υλικά
- 1 φλιτζάνι γιαούρτι 2%
- 1 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι Onstevia
- 2 Αυγά
- 1 βανίλια
- 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 Κουτ. γλυκού Σόδα
- 1 Κουτ. γλυκού Κανέλα
- 1/2 Κουτ. γλυκού Αλάτι
- 3 φλιτζάνια νιφάδες βρώμης
Οδηγίες
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180oC.
- Χτυπάμε με σύρμα ή στο μίξερ το γιαούρτι, τη μαύρη ζάχαρη και την Onstevia μέχρι να γίνουν ένα σώμα.
- Πρόσθεσε τα αυγά και τη βανίλια και συνέχισε το χτύπημα.
- Βάλτε σε ένα άλλο μπολ το αλεύρι, την μαγειρική σόδα, την κανέλα και το αλάτι και ανακατέψτε τα.
- Προσθέστε τα σιγά, σιγά στο μείγμα με το γιαούρτι και μετά προσθέστε και τις νιφάδες βρώμης.
- Στρώστε λαδόκολλα στο ταψί και χωρίστε τα μπισκότα στο σχήμα και στο μέγεθος που εσείς επιθυμείτε (εμείς προτιμήσαμε το κλασσικό σχήμα δηλαδή στρογγυλά).
- Ψήστε τα στον φούρνο για 10 με 12 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Βγάλτε τα και αφήστε τα να κρυώσουν.
Συμβουλές
- Από την συγκεκριμένη συνταγή “βγαίνουν” 30-40 κομμάτια.
- Τα μπισκότα μπορούν να διατηρηθούν για αρκετό χρονικό διάστημα. Αρκεί να αποθηκευτούν σε σκεύος που κλείνει αεροστεγώς.