Κάποια από τα γλυκά που μπορούν να παρασκευαστούν με βασικό ή μοναδικό γλυκαντικό την Onstevia είναι κέικ, μπισκότα και ζύμες. Επίσης, Με την Onstevia μπορούμε να φτιάξουμε κρεμώδη γλυκά, να γλυκάνουμε φρουτοσαλάτες , κάποιο γιαούρτι κ.λπ.

Tips για την χρήση της Onstevia στην ζαχαροπλαστική

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μπορείτε να βρείτε έναν αξιοσέβαστο αριθμό συνταγών με Onstevia εδώ: https://www.inovia.gr/category/συνταγές/, στο Pinterest της Onstevia: https://gr.pinterest.com/onstevia/ αλλά και γενικότερα στο διαδίκτυο και να χρησιμοποιήσετε την Onstevia . Σε περίπτωση που επιχειρήσουμε να εκτελέσουμε μια μη δοκιμασμένη συνταγή και το αποτέλεσμα δεν μας ικανοποιήσει, δεν πρέπει να απογοητευόμαστε, αλλά να δοκιμάσουμε ξανά, προσαρμόζοντας τη δοσολογία σύμφωνα με τις αναλογίες που προτείνονται. Παράλληλα, πρέπει να προσέχουμε τα εξής:

  •  Κάποιες από τις ιδιότητες της ζάχαρης δεν αναπληρώνονται από τη στέβια: π.χ. η ζάχαρη έχει την ιδιότητα να χαρίζει υγρασία σε ζύμες και «ψωμένια» γλυκά και βοηθά να αποκτήσουν αυτά όγκο. Καλό είναι, λοιπόν, όταν «πειράζουμε» συνταγές που δίνονται με ζάχαρη, να αντικαθιστούμε με σκεύασμα Onstevia μόνο τη μισή ποσότητα ζάχαρης. Σε αυτή την περίπτωση, επιλέγουμε Onstevia σε κρυσταλλική μορφή, που να προορίζεται για γλυκά, και ακολουθούμε τη δοσολογία που προτείνεται στη συσκευασία.
  • Αν για λόγους υγείας επιβάλλεται να μη χρησιμοποιήσουμε καθόλου ζάχαρη, τότε μπορούμε να πειραματιστούμε, γνωρίζοντας όμως ότι τα αποτελέσματα μπορεί να μας απογοητεύσουν. Προτιμότερο είναι να δοκιμάσετε συνταγές που έχουν δημιουργηθεί εξ αρχής με Onstevia και έχουν διορθωθεί όποιες «αδυναμίες», προσαρμόζοντας ανάλογα τα υπόλοιπα υλικά.
  • Καλό είναι να χρησιμοποιούμε ένα μικρότερου μεγέθους ταψί ή φόρμα, αφού και τα γλυκά με Onstevia δεν αυξάνονται σε όγκο, όπως αυτά που περιέχουν ζάχαρη.
  • Αν η συνταγή περιέχει χτυπημένα αυγά ή μαρέγκα, προσθέτουμε ένα επιπλέον ασπράδι, για να κερδίσουμε όγκο.
  • Αντίστοιχα, αν η συνταγή περιέχει μπέικιν πάουντερ ή σόδα, αυξάνουμε ελαφρώς την προτεινόμενη ποσότητα.
  • Η Onstevia δεν καραμελώνει όπως η κοινή ζάχαρη, άσπρη ή καστανή, άρα αποφεύγουμε να φτιάξουμε με αυτήν καραμέλες και σιρόπια.
  •  Για να γλυκάνουμε ένα ρόφημα, αρκούν 1/3 – 1 κουτ. γλυκού Onstevia σε σκόνη.