Στέβια! Αντί για ζάχαρη;

steviaΤι είναι η Στεβια ;
H στέβια είναι ένας μικροσκοπικός θάμνος ,με  καταγωγή  από τη Λατινική Αμερική και καλλιεργείται σε πολλές περιοχές του κόσμου, κυρίως στην Κίνα.
Τα φύλλα της στέβιας περιέχουν διάφορες φυσικές γλυκαντικές ουσίες, και το τελικό προϊόν της, που εξάγεται με τη μέθοδο της εκχύλισης είναι έως και 300 φορές γλυκύτερο από την ζάχαρη.

Τι είναι το γλυκαντικό ;
Είναι ένα  γλυκαντικό που περιέχει στέβια μαζί με άλλα φυσικά συστατικά  με καταπληκτική γεύση σε κρυσταλλική μορφή  που υποκαθιστά την ζάχαρη σε κάθε χρήση.

Παράγεται στην Ελλάδα και συμβάλλει στην Ελληνική διατροφική πρόοδο.

Ποια είναι η χρήση του;
Υποκατάστατο της κοινής, κρυσταλλικής ζάχαρης και συνθετικών γλυκαντικών υλών σε ροφήματα, αναψυκτικά διαίτης, ηδύποτα, γλυκίσματα, διαιτητικά τρόφιμα, τρόφιμα για διαβητικούς και ειδικά προϊόντα διατροφής

Αληθεύει ότι υποκαθιστά τέλεια τη ζάχαρη, δίνοντας το 10% των θερμίδων ;
To γλυκαντικό  περιέχει εκχύλισμα φυτού στέβια μαζί με φυσικά συστατικά (φορείς).
Έτσι ενώ η ζάχαρη περιέχει υδατάνθρακες και αποδίδει 4 θερμίδες ανά γραμμάριο, το γλυκαντικό onstevia  περιέχει θερμιδογόνα συστατικά , που αποδίδουν 0,4 θερμίδες ανά γραμμάριο, σε οποιαδήποτε ποσότητα κατανάλωσης.

Βοηθάει στο αδυνάτισμα;
Λόγω της χαμηλής από την φύση θερμιδικής αξίας περιορίζει την ενεργειακή πρόσληψη και έτσι συμβάλλει θετικά στην προσπάθεια ελέγχου των περιττών κιλών.
Ιδανικό για δίαιτα.

Είναι κατάλληλo για τους διαβητικούς;
Αποτελεί μια εναλλακτική πρόταση για τα άτομα που πρέπει να ελέγχουν την πρόσληψη σακχάρων και θερμίδων (διαβητικοί)

Αντέχει στις υψηλές θερμοκρασίες;
Σε αντίθεση με αρκετές άλλες γλυκαντικές ύλες είναι σταθερό, δεν αλλοιώνεται και δεν χάνει τη γλυκύτητά του, ακόμα κι όταν μαγειρεύεται σε θερμοκρασίες έως και 200οC.
Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να υποκαταστήσει τη ζάχαρη σε ένα πιο ευρύ φάσμα τροφίμων, συμπεριλαμβανομένων καυτών ροφημάτων και γλυκών που απαιτούν βράσιμο (π.χ. μαρμελάδες) ή ψήσιμο.

Πώς θα το χρησιμοποιήσω;
Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως γλυκαντικό σε καφέ, τσάι, αφεψήματα και οποιοδήποτε άλλο ρόφημα, κρύο ή ζεστό, αλλά και για να αντικαταστήσετε τη ζάχαρη σε συνταγές παρασκευής ηδύποτων (π.χ. λικέρ), γλυκών (π.χ. μαρμελάδων, κέικ), φαγητών ή σαλτσών.

Να το δοκιμάσω;
Αν καταναλώνετε ζάχαρη, τότε το γλυκαντικό onstevia αποτελεί την καλύτερη  εναλλακτική λύση.

Είναι ασφαλές;
Από τη στιγμή, που όλα τα συστατικά του γλυκαντικού είναι εγκεκριμένα από διεθνείς οργανισμούς, καθώς επίσης και η παραγωγή και συσκευασία γίνεται στην Ελλάδα σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις σύμφωνα με το πρότυπο ISO 22000 δεν υπάρχει κατά λόγος να αμφισβητούμε την ασφάλειά του.onstevia_logo_circle

Που μπορώ να το προμηθευτώ;
Tο προϊόν διατίθεται στην Ελληνική αγορά μέσω super market , mini market ,  καταστήματα βιολογικών τροφίμων καθώς επίσης  και από e-shops στο Internet.