Υλικά

  • 1 1/4 κούπα αλεύρι ολικής άλεσης
  • 2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/3 κούπα νιφάδες βρώμης
  • 2 κουτ. σούπας γλυκαντικό Onstevia σε σκόνη
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1 βανίλια
  • 2 αυγά
  • 1 1/4 γάλα (1.5% λιπαρά)
  • 1 κουτ. γλ. χυμός λεμόνι

pancakes ολικής άλεσης με Onstevia

Οδηγίες

  1. Χτυπάμε τις νιφάδες βρώμης στο μούλτι να γίνουν σκόνη.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι, την Onstevia, τη βρώμη, και τη βανίλια.
  3. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με αυγοδάρτη τα αυγά με το γάλα και το χυμό λεμόνι απλά να ομογενοποιηθούν.
  4. Ρίχνουμε το μείγμα των υγρών στα στερεά και ανακατεύουμε με τον ίδιο αυγοδάρτη να προκύψει ένας χυλός.
  5. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά (μπορούμε να ρίξουμε ένα κουταλάκι λάδι).
  6. Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε με μια μεγάλη κουτάλα από το μείγμα.
  7. Αναλόγως πόση ποσότητα θα ρίξουμε, αντίστοιχα θα προκύψει μικρό ή μεγάλο pancake.
  8. Όσο ψήνεται βλέπουμε ότι σχηματίζονται φουσκάλες στην πάνω πλευρά.
  9. Μόλις σχηματιστούν σχεδόν σε όλη την επιφάνεια με μια σπάτουλα ανασηκώνουμε προσεχτικά και γυρνάμε για να ψηθεί και από την άλλη. Θέλει 1-2′.
  10. Ανασηκώνουμε και αν δούμε ότι έχει ροδίσει (προς καφέ χρώμα!) βγάζουμε σε πιάτο.
  11. Συνεχίζουμε ομοίως μέχρι να τελειώσει το μείγμα. Μπορούμε κάθε φορά να ρίχνουμε ελάχιστο λάδι.

 

Συμβουλές

  1. Από την συγκεκριμένη συνταγή “βγαίνουν” 7-8 pancakes.
  2. Το γάλα που χρησιμοποιήθηκε ήταν χωρίς λακτόζη.
  3.  Μπορούμε να προσθέσουμε ξύσμα από 1 λάιμ ή λεμόνι.
  4. Επίσης 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα και 1/2 κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη.
  5. Μπορούμε να κρατήσουμε όσα περισσέψουν στο ψυγείο σκεπασμένα με μεμβράνη και να τα ζεστάνουμε στο φούρνο την επόμενη μέρα.
  6. Σερβίρουμε με μέλι, κανέλα, γιαούρτι, φρούτα κτλ.