Υλικά
- 1 1/4 κούπα αλεύρι ολικής άλεσης
- 2 κουτ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1/3 κούπα νιφάδες βρώμης
- 2 κουτ. σούπας γλυκαντικό Onstevia σε σκόνη
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 1 βανίλια
- 2 αυγά
- 1 1/4 γάλα (1.5% λιπαρά)
- 1 κουτ. γλ. χυμός λεμόνι
Οδηγίες
- Χτυπάμε τις νιφάδες βρώμης στο μούλτι να γίνουν σκόνη.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι, την Onstevia, τη βρώμη, και τη βανίλια.
- Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε με αυγοδάρτη τα αυγά με το γάλα και το χυμό λεμόνι απλά να ομογενοποιηθούν.
- Ρίχνουμε το μείγμα των υγρών στα στερεά και ανακατεύουμε με τον ίδιο αυγοδάρτη να προκύψει ένας χυλός.
- Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά (μπορούμε να ρίξουμε ένα κουταλάκι λάδι).
- Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε με μια μεγάλη κουτάλα από το μείγμα.
- Αναλόγως πόση ποσότητα θα ρίξουμε, αντίστοιχα θα προκύψει μικρό ή μεγάλο pancake.
- Όσο ψήνεται βλέπουμε ότι σχηματίζονται φουσκάλες στην πάνω πλευρά.
- Μόλις σχηματιστούν σχεδόν σε όλη την επιφάνεια με μια σπάτουλα ανασηκώνουμε προσεχτικά και γυρνάμε για να ψηθεί και από την άλλη. Θέλει 1-2′.
- Ανασηκώνουμε και αν δούμε ότι έχει ροδίσει (προς καφέ χρώμα!) βγάζουμε σε πιάτο.
- Συνεχίζουμε ομοίως μέχρι να τελειώσει το μείγμα. Μπορούμε κάθε φορά να ρίχνουμε ελάχιστο λάδι.
Συμβουλές
- Από την συγκεκριμένη συνταγή “βγαίνουν” 7-8 pancakes.
- Το γάλα που χρησιμοποιήθηκε ήταν χωρίς λακτόζη.
- Μπορούμε να προσθέσουμε ξύσμα από 1 λάιμ ή λεμόνι.
- Επίσης 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα και 1/2 κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη.
- Μπορούμε να κρατήσουμε όσα περισσέψουν στο ψυγείο σκεπασμένα με μεμβράνη και να τα ζεστάνουμε στο φούρνο την επόμενη μέρα.
- Σερβίρουμε με μέλι, κανέλα, γιαούρτι, φρούτα κτλ.