Η κατανάλωση stevia παρουσιάζει, κατά γενική ομολογία πολλαπλά οφέλη για τον ανθρώπινο οργανισμό. Υπάρχουν όμως και άλλα προϊόντα της Φύσης που παρουσιάζουν, επίσης, σημαντικά οφέλη για την υγεία μας. Δύο από αυτά είναι το ρόδι και το κράνμπερυ (cranberry). Σκοπός του άρθρου αυτού είναι να γνωρίσουμε τις ευεργετικές τους ιδιότητες αλλά και πώς μπορούν να συνδυαστούν με τη Στέβια (stevia).

Tο ρόδι, σύμβολο της ζωής και της γονιμότητας, είναι πηγή πολύτιμων θρεπτικών συστατικών που χαρίζουν υγεία και ευεξία.

Είναι πλούσιο σε βιταμίνες (Α, C, Ε, φυλλικό οξύ), σίδηρο, κάλιο και φυτικές ίνες, ενώ είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες. Μάλιστα, ένα ρόδι καλύπτει το 40% της ποσότητας της βιταμίνης C και το 25% του φυλλικού οξέος που έχει καθημερινά ανάγκη ένας ενήλικος. ­Είναι πλούσιο σε τρεις διαφορετικές μορφές αντιοξειδωτικών ουσιών (τανίνες, ανθοκυανίνες, ελλαγικό οξύ) και η συνολική αντιοξειδωτική ικανότητά του έχει υπολογιστεί ότι είναι 2-3 φορές μεγαλύτερη από αυτήν του κόκκινου κρασιού ή του πράσινου τσαγιού. Σε πρόσφατη μελέτη, φάνηκε ότι το ρόδι και οι διάφορες ποι­κιλίες μούρων έχουν την ισχυρότερη αντιοξειδω­τική δράση σε κυτταρικό επίπεδο, σε σύγκριση με άλλα 25 φρούτα που εξετάστηκαν.

Χάρη στις αντιμικροβιακές, αντιφλεγμονώδεις, αντιβηχικές, στυπτικές, επουλωτικές και αντιδιαρροϊκές του ιδιότητες, ο χυμός του ροδιού χρησιμοποιείται για θεραπευτικούς σκοπούς εδώ και αιώνες. Ανάμεσα στα άλλα, εμποδίζει την οξείδωση της «κακής» χοληστερίνης (LDL), που αποτελεί σοβαρό παράγοντα κινδύνου για καρδιαγγειακά νοσήματα, και φαίνεται να μειώνει τα επίπεδα της ολικής και της «κακής» χοληστερίνης σε διαβητικούς ασθενείς με υπερλιπιδαιμία.

Από την άλλη πλευρά, τα κράνμπερυ θεωρούνται πολύ υγιεινά φρούτα. Δεν περιέχουν χοληστερόλη, καθόλου λίπος και εμφανίζουν χαμηλά επίπεδα νατρίου.

Cranberries2

Τα κράνμπερυ περιέχουν proanthocyanidins (PACs) και μπορούν να εμποδίζουν την ανάπτυξη συγκεκριμένων βακτηρίων, περιλαμβανομένων των E coli, που συνδέονται με τις μολύνσεις της ουρικής οδού. Οι μελέτες για το κράνμπερυ έχουν δείξει, ότι εμποδίζει και τα βακτήρια που σχετίζονται με τα στομαχικά έλκη. Τελευταίες έρευνες έδειξαν ότι τα κράνμπερυ και τα προϊόντα του, που περιέχουν σημαντικές ποσότητες αντιοξειδωτικών και άλλων φυτοθρεπτικών συστατικών, μπορούν να βοηθήσουν ενάντια στις καρδιοπάθειες, τον καρκίνο και άλλες ασθένειες. ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Τέλος, τρώγοντας αυτούς τους καρπούς, φροντίζουμε την υγεία μας και με έναν επιπλέον τρόπο: Eμπλουτίζουμε τη δίαιτά μας με περισσότερα φλαβονοειδή. Πρόκειται για τις φυτικές χρωστικές ουσίες που ευθύνονται για το κόκκινο και κίτρινο χρώμα των φρούτων και των λαχανικών και έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Συγκεκριμένα, αποτρέπουν τις βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες, δηλαδή επιβλαβή μόρια οξυγόνου που μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο, καρδιακές παθήσεις και άλλα σοβαρά προβλήματα. Tα κράνμπερι περιέχουν επίσης βιταμίνες C, D, κάλιο και σίδηρο, ενώ είναι πολύ φτωχά σε θερμίδες, επομένως μπορούμε άνετα να τα συμπεριλάβουμε σε ένα διαιτητικό μενού.

Παρατηρούμε, λοιπόν, ότι η κατανάλωση αυτών των δύο φυσικών καρπών σημαίνει πιο υγιεινή διατροφή και βελτίωση της υγείας του οργανισμού μας. Η Onstevia αποφάσισε να καινοτομήσει και αυτό είχε ως αποτέλεσμα την παραγωγή μίας νέας κατηγορίας προϊόντων, Onstevia με Superfruits! Η Στέβια συνδυάζεται, πλέον, με το ρόδι, το κράνμπερυ αλλά και άλλα προϊόντα της Φύσης και το αποτέλεσμα είναι πολύ γευστικό αλλά και πολύ υγιεινό! Μπορείτε να δείτε τα προϊόντα μας εδώ.

Μείνετε συντονισμένοι γιατί ακολουθούν παρουσιάσεις και των υπολοίπων προϊόντων!

 

Πηγές:

http://www.vita.gr/diatrofi/article/7834/rodi-o-karpos-ths-zwhs-kai-ths-kalotyxias/

http://www.newsdiet.gr/?p=1671