Υλικά

  • 450gr σιμιγδάλι χοντρό.
  • 80gr  Γλυκαντικό Onstevia.
  • 180ml σπορέλαιο (ηλιέλαιο).
  • 400ml γάλα καρύδας.
  • 600ml νερό.
  • 100gr ινδοκάρυδο τριμμένο.
  • 50gr κουβερτούρα 75%.
  • φυστικιά Αιγίνης για την διακόσμηση.

 

Χαλβάς με Ινδοκάρυδο

Οδηγίες

  1. Σε μια κατσαρόλα βάλτε το γάλα καρύδας, το νερό, το λάδι, την Onstevia και βάλτε την στη φωτιά.
  2. Αφήστε να βράσει το μείγμα 6-7 λεπτά.
  3. Κατεβάστε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέστε το σιμιγδάλι και το ινδοκάρυδο, ρίχνοντας τα σαν βροχή και ανακατεύοντας συνεχώς, για να μην σβωλιάσουν.
  4. Τοποθετήστε πάλι την κατσαρόλα στην φωτιά και συνεχίστε να ανακατεύετε τον χαλβά συνεχώς, μέχρι να πήξει.
  5. Κατεβάστε την κατσαρόλα από την φωτιά και αδειάστε αμέσως το περιεχόμενο μέσα σε μια φόρμα.
  6. Σκεπάστε με ένα πανί και αφήστε να σταθεί μέχρι να κρυώσει.
  7. Ξεφορμάρετε τον χαλβά μέσα σε έναν δίσκο σερβιρίσματος.
  8. Λιώστε την κουβερτούρα σε μπαιν-μαρι ή στον φούρνο μικροκυμάτων και διακοσμήστε την επιφάνεια του γλυκού.
  9. Συμπληρώστε την διακόσμηση με τριμμένο φυστίκι Αιγίνης.

 

 

 

Συμβουλές

  1. Η συνταγή αυτή είναι για 8-10 άτομα.
  2. Επειδή συνήθως το γάλα καρύδας είναι διαχωρισμένο μέσα στην κονσέρβα του, ομογενοποιήστε το πριν το χρησιμοποιήσετε.

 

Μάθετε περισσότερα γύρω από την Στέβια εδώ!

Μπορείτε να ανακαλύψετε όλα τα προϊόντα μας εδώ!