Ο διαβήτης τύπου 1 εμφανίζεται συνήθως σε παιδιά και ενήλικες κάτω των 30 ετών. Η νόσος είναι μέχρι σήμερα ανίατη και το άτομο με διαβήτη τύπου 1 θα πρέπει να λαμβάνει καθημερινά ενέσεις ινσουλίνης προκειμένου να διατηρεί τον έλεγχο της γλυκόζης στο αίμα του. Η ηλικία εμφάνισής του είχε οδηγήσει παλαιότερα στην ονομασία «νεανικός διαβήτης». Η εξάρτησή του από τη χορήγηση ινσουλίνης οδήγησε στο να ονομαστεί και «ινσουλινο-εξαρτώμενος» (IDDM) διαβήτης.

Η Στέβια, τα τελευταία χρόνια, έχει αποδειχθεί ένας πολύ σημαντικός σύμμαχος, ώστε να μπορούν τα άτομα αυτά να εντάσσουν ξανά στη διατροφή τους τα γλυκά και οποιαδήποτε άλλη τροφή απαιτεί μεγάλη ποσότητα ζάχαρης. Ειδικά τα προϊόντα Onstevia αποτελούν μία τέλεια εναλλακτική πρόταση για τα άτομα που πρέπει να ελέγχουν την πρόσληψη σακχάρων και θερμίδων (διαβητικοί), καθώς όλα τα συστατικά του γλυκαντικού είναι εγκεκριμένα από διεθνείς οργανισμούς και η παραγωγή και συσκευασία γίνεται στην Ελλάδα σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις σύμφωνα με το πρότυπο ISO 22000. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τα Onstevia προϊόντα εδώ.

Για τους μικρούς μας φίλους βρήκαμε μία εξαιρετική ξένη παραγωγή που δείχνει με πολύ εύκολο τρόπο το πως δρά ο Διαβήτης τύπου 1: