Είναι γνωστό ότι κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί, μικρός ή μεγάλος, στη γεύση που προσφέρει ένα κομμάτι σοκολάτας. Όταν λέμε σοκολάτα, εννοούμε όλα αυτά τα προϊόντα που προέρχονται από το κακαόδεντρο. Η σοκολάτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλές περιπτώσεις όπως  ζαχαροπλαστική, γλυκά, παγωτά, μπισκότα και σε ρόφημα.

Ποιά είναι όμως η ιστορία αυτού του υπέροχου συστατικού? Η ιστορία της σοκολάτας ξεκινά από το 600 π.Χ. περίπου από ένα τροπικό φυτό, το κακαόδεντρο, που από τους σπόρους του παράγεται η σοκολάτα. Σύμφωνα με τις παραδόσεις, η σοκολάτα έχει προέλευση βασιλική αλλά και θεϊκή και για τον λόγο αυτό ονομάζεται και «τροφή των θεών». Υπήρξε ιδιαίτερα πολύτιμη, που οι Αζτέκοι χρησιμοποίησαν τους κόκκους του κακάο ως μέσο συναλλαγής, ενώ όταν έφτασε στην Ευρώπη έγινε δημοφιλής στους πλούσιους και αριστοκρατικούς κοινωνικούς κύκλους.choco.jen_.2

Η σοκολάτα, όμως, δεν είναι μόνο γευστική αλλά είναι και ωφέλιμη για τον ανθρώπινο οργανισμό, καθώς τα διάφορα συστατικά της παρουσιάζουν ευεργετικές δράσεις. Ας τα γνωρίσουμε λίγο καλύτερα λοιπόν:

  • Καφεΐνη: Η ουσία αυτή διεγείρει το κεντρικό νευρικό μας σύστημα.
  • Λιπαρές ουσίες: Η σοκολάτα αποτελείται μέχρι και κατά 50% (ανάλογα με το είδος της) από κορεσμένα λίπη.
  • Πρωτεΐνες: Οι πρωτεΐνες είναι απαραίτητες στον μεταβολισμό των κυττάρων.
  • Ασβέστιο, φωσφόρο, μαγνήσιο: Αυτά είναι όλα ανόργανα στοιχεία που παίζουν καθοριστικό ρόλο στην κατασκευή, συντήρηση και μεταβολισμό των οστών και των δοντιών.
  • Σίδηρος: στοιχείο που είναι απαραίτητο για την σύνθεση της αιμοσφαιρίνης, η οποία μεταφέρει οξυγόνο μέσα στα ερυθρά αιμοσφαίρια του αίματος.
  • Χαλκός: Ο χαλκός στο σώμα συμβάλλει στην ενεργειακή παραγωγή, στη σωστή δόμηση των οστών, στον μεταβολισμό και στην αποθήκευση σιδήρου, στην λειτουργία του κεντρικού νευρικού συστήματος κλπ.
  • Βιταμίνη Ε: Μια λιποδιαλυτή βιταμίνη, σημαντική για την δομή των μεμβρανών των κυττάρων, με αντιοξειδωτική δράση.
  • Φυτικές ουσίες: Το κακάο από το οποίο παρασκευάζεται η σοκολάτα, περιέχει περισσότερες από 600 φυτικές ουσίες, όπως οι πολυφαινόλες

Τέλος, η σοκολάτα επιδρά ευεργετικά και με άλλους τρόπους στον οργανισμό μας και, επίσης, παρουσιάζει και θεραπευτικές ιδιότητες. Συνοπτικά να αναφέρουμε ότι έχει αντιοξειδωτική δράση, αντιμετωπίζει το βήχα, χαρίζει ενέργεια, μειώνει τη πίεση, μειώνει τη κακή χοληστερίνη και, τέλος, ρυθμίζει τη διάθεση.

Εδώ στην Onstevia αγαπάμε τη σοκολάτα και μετά από έρευνα και μελέτες, που διενεργήσαμε, είδαμε ότι εάν “παντρέψουμε” τη σοκολάτα με τη στέβια (stevia) τότε το τελικό προϊόν θα είναι πολύ ωφέλιμο για την ανθρώπινη υγεία. Έτσι προέκυψε το Onstevia με Σοκολάτα, το οποίο χαρίζει τόνωση, ευεξία και επιπλέον φυσική ενέργεια. Μπορείτε να το γνωρίσετε, μαζί με τα υπόλοιπα προϊόντα μας εδώ.

Chocolate_GR

Εσάς σας αρέσει η σοκολάτα? Εάν ναι, τότε το Onstevia με Σοκολάτα είναι αυτό που χρειάζεστε για να απολαμβάνετε ό,τι θέλετε χωρίς να φοβάστε για τις περιττές θερμίδες!

 

 

 

Πηγές:

http://www.healthinvest.gr/τα-οφέλη-της-σοκολάτας/nutrition