Υλικά

  • 1 Λίτρο γάλα 1.5%λιπαρά.
  • 7-8 φύλλα ζελατίνης.
  • 2 κουτ. γλυκού κακάο (12% λιπαρά).
  • μισή κουτ. γλυκού στιγμιαίο καφέ με άρωμα φουντούκι.
  • 1 κ. γλ. σόδα.
  • μισή κουτ. γλυκού κανέλα.
  • 1 κουτ. ξύσμα πορτοκάλι.
  • μια βανιλίτσα με το κόκκινο καπάκι.
  • 30 γραμμάρια του γλυκού Γλυκαντικό Onstevia.

πανακοτα με κακαο

Οδηγίες

  1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί αλλά κρατάμε λίγο περισσότερο από μισό ποτήρι σε ένα μπρίκι, στο οποίο προσθέτω το κακάο, το βράζουμε να φουσκώσει σαν ελληνικός καφές και τότε το ρίχνουμε στο υπόλοιπο γάλα της κατσαρόλας.
  2. Παράλληλα μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό,δυο-δυο σε κάθε μπολάκι για να μη κολλήσουν.
  3. Στο γάλα που έχει ζεσταθεί προσθέτουμε και τον καφέ, την κανέλα, την βανιλίτσα και το Γλυκαντικό Onstevia και ανακατεύουμε με σύρμα.
  4. Όταν κοντεύει να πάρει βράση το αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε ένα-ένα τα φύλλα ζελατίνης αφού τα στύψουμε λίγο. Ανακατεύουμε καλά με σύρμα.
  5. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και μοιράζουμε σε μπολάκια. Τα βάζουμε στο ψυγείο και…περιμένουμε.

 

 

 

Συμβουλές

  1. Η συνταγή αυτή είναι για 5 μπολάκια Πανακότας.

 

Μάθετε περισσότερα γύρω από την Στέβια εδώ!

Μπορείτε να ανακαλύψετε όλα τα προϊόντα μας εδώ!