Υλικά

  • 500gr φύλλο κρούστας (12-13 φύλλα).
  • 150gr καθαρό βούτυρο για τα φύλλα.
  • 1 1/2 λίτρο γάλα.
  • 120gr Γλυκαντικό  Onstevia.
  • 180gr σιμιγδάλι ψιλό.
  • 30gr βούτυρο για την κρέμα.
  • 15gr μαστίχα κοπανισμένη.
  • κανέλα και ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα.

Μπουγάτσα με Onstevia

Οδηγίες

  1. Σε μέτρια φωτιά τοποθετούμε την κατσαρόλα και ρίχνουμε το γάλα.
  2. Προσθέτουμε την Onstevia.
  3. Στην συνέχεια ρίχνουμε το σιμιγδάλι προσεκτικά και λίγο-λίγο, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα και με γρήγορες κινήσεις.
  4. Όταν αρχίζει να πήζει και να βγάζει τους πρώτους πίδακες βρασίματος αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και την μαστίχα.
  5. Αφήνουμε να κρυώσει αναδεύοντας την καλά από καιρό σε καιρό.
  6. Λιώνουμε το βούτυρο και απλώνουμε τα 7 φύλλα σε μεγάλη επιφάνεια.
  7. Βουτυρώνουμε ένα-ένα και τα τοποθετούμε σε μεγάλο ρηχό ταψί να προεξέχουν λίγο κάθε φορά από όλες τις πλευρές.
  8. Αδειάζουμε την κρέμα μέσα στα βουτυρωμένα φύλλα και την στρώνουμε με μία σπάτουλα.
  9. Γυρίζουμε επάνω στην κρέμα τα φύλλα που προεξέχουν και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα καλά βουτυρωμένα.
  10. Κόβουμε τις πολλές άκρες των φύλλων που περισσεύουν, αφήνοντας μόνο 2-3 που θα τις γυρίσουμε κάτω από την μπουγάτσα με μια σπάτουλα ή με ένα κουτάλι, ώστε να περικλείουν την γέμιση γύρω γύρω.
  11. Ψήνουμε στο χαμηλό ράφι προθερμασμένου φούρνου στους 180 βαθμούς Κελσίου για 35-40 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Όταν πάρει χρώμα η επιφάνεια της, την αναποδογυρίζουμε σε άλλο ταψί να ροδοκοκκινίσει και από την άλλη πλευρά.

 

Συμβουλές

  1. Από την συγκεκριμένη συνταγή “βγαίνουν” 12 μερίδες
  2. Για όσους δεν θέλουν να βάλουν στην συνταγή ζάχαρη άχνη είτε για λόγους υγείας είτε για λόγους διατροφής μπορούν να την αντικαταστήσουν με Onstevia
  3. Μπορείτε να την κάνετε σε 2 μικρές μπουγάτσες αντί για μία ακολουθώντας την ίδια διαδικασία.

 

Μάθετε περισσότερα γύρω από την Στέβια εδώ!

Μπορείτε να ανακαλύψετε όλα τα προϊόντα μας εδώ!