Υλικά
- 500gr φύλλο κρούστας (12-13 φύλλα).
- 150gr καθαρό βούτυρο για τα φύλλα.
- 1 1/2 λίτρο γάλα.
- 120gr Γλυκαντικό Onstevia.
- 180gr σιμιγδάλι ψιλό.
- 30gr βούτυρο για την κρέμα.
- 15gr μαστίχα κοπανισμένη.
- κανέλα και ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα.
Οδηγίες
- Σε μέτρια φωτιά τοποθετούμε την κατσαρόλα και ρίχνουμε το γάλα.
- Προσθέτουμε την Onstevia.
- Στην συνέχεια ρίχνουμε το σιμιγδάλι προσεκτικά και λίγο-λίγο, ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα και με γρήγορες κινήσεις.
- Όταν αρχίζει να πήζει και να βγάζει τους πρώτους πίδακες βρασίματος αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και την μαστίχα.
- Αφήνουμε να κρυώσει αναδεύοντας την καλά από καιρό σε καιρό.
- Λιώνουμε το βούτυρο και απλώνουμε τα 7 φύλλα σε μεγάλη επιφάνεια.
- Βουτυρώνουμε ένα-ένα και τα τοποθετούμε σε μεγάλο ρηχό ταψί να προεξέχουν λίγο κάθε φορά από όλες τις πλευρές.
- Αδειάζουμε την κρέμα μέσα στα βουτυρωμένα φύλλα και την στρώνουμε με μία σπάτουλα.
- Γυρίζουμε επάνω στην κρέμα τα φύλλα που προεξέχουν και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα καλά βουτυρωμένα.
- Κόβουμε τις πολλές άκρες των φύλλων που περισσεύουν, αφήνοντας μόνο 2-3 που θα τις γυρίσουμε κάτω από την μπουγάτσα με μια σπάτουλα ή με ένα κουτάλι, ώστε να περικλείουν την γέμιση γύρω γύρω.
- Ψήνουμε στο χαμηλό ράφι προθερμασμένου φούρνου στους 180 βαθμούς Κελσίου για 35-40 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Όταν πάρει χρώμα η επιφάνεια της, την αναποδογυρίζουμε σε άλλο ταψί να ροδοκοκκινίσει και από την άλλη πλευρά.
Συμβουλές
- Από την συγκεκριμένη συνταγή “βγαίνουν” 12 μερίδες
- Για όσους δεν θέλουν να βάλουν στην συνταγή ζάχαρη άχνη είτε για λόγους υγείας είτε για λόγους διατροφής μπορούν να την αντικαταστήσουν με Onstevia
- Μπορείτε να την κάνετε σε 2 μικρές μπουγάτσες αντί για μία ακολουθώντας την ίδια διαδικασία.
Μάθετε περισσότερα γύρω από την Στέβια εδώ!
Μπορείτε να ανακαλύψετε όλα τα προϊόντα μας εδώ!