Υλικά

  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 200 γρ. cream cheese light
  • 1/2 κούπα Γλυκαντικό Onstevia
  • 1 κούπα χυμό πορτοκάλι
  • σάρκα πορτοκαλιού που μένει στον στίφτη(χωρίς τα κουκούτσια)
  • ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • 2 βανίλιες
  • 500 γρ φαρίνα ολικής άλεσης + 1 με 1 1/2  κούπα φαρίνα κανονική
  • 1 πρέζα αλάτι

 

Κουλουράκια Ολικής Άλεσης πορτοκαλιού με cream cheese light (και για διαβητικούς)

Οδηγίες

  1. Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι με την στέβια και το cream cheese να αφρατέψουν.
  2. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού με διαλυμένη μέσα την σόδα. (Προσοχή αφρίζει!)
  3. Ρίχνουμε στον κάδο το ξύσμα και την σάρκα πορτοκαλιού και τις βανίλιες.
  4. Προσθέτουμε το αλάτι και σιγά σιγά το αλεύρι  μέχρι να γίνει ζύμη μαλακιά.
  5. Ψήνουμε στους 180 για 15 λεπτά.

 

Συμβουλές

  1. Η συνταγή αυτή είναι για 60 κουλουράκια (μεγάλη δόση).
  2. Αν κολλάει λίγο βάζουμε στα χέρια μας αλεύρι και πλάθουμε τα κουλουράκια μας μικρά γιατί φουσκώνουν.
  3. Μπορούμε να κάνουμε την μισή δόση ή να ψήσουμε τα μισά και να βάλουμε την ζύμη στο ψυγείο για άλλη μέρα.