Η Stevia αποτελεί τη μοναδική φυσική γλυκαντική ουσία στον κόσμο με μηδέν θερμίδες, μηδενικούς υδατάνθρακες και μηδενικό γλυκαιμικό δείκτη. Η συγκομιδή της γίνεται από ένα φυτό που ανήκει στην οικογένεια της μαργαρίτας και προσφέρει μια πραγματικά νόστιμη και υγιεινή εναλλακτική λύση για τη ζάχαρη ή διάφορες χημικές γλυκαντικές ουσίες. Το γλυκό μέρος του φυτού στέβια εξάγεται και μετατρέπεται σε μία έντονα γλυκιά σκόνη. Αυτή η γλυκιά σκόνη, στη συνέχεια αναμιγνύεται με άλλα φυσικά συστατικά με αποτέλεσμα τη δημιουργία του νόστιμου και, ταυτόχρονα, υγιεινού γλυκαντικού.

Συνεπώς, η Στέβια χαρακτηρίζεται ως μη θερμιδική και, όπως προκύπτει από έρευνες που έχουν γίνει στην Ιαπωνία, τόσο η ίδια όσο και διάφορα εκχυλίσματα της παρουσιάζουν εξαιρετική σταθερότητα σε αυξημένη θερμότητα και για αυτό το λόγο μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο στο ψήσιμο όσο και στο μαγείρεμα. Μπορείτε να δείτε συνταγές μας εδώ.

Πολλοί άνθρωποι έχουν διαπιστώσει ότι συνήθως η κατανάλωση Στέβια τους άφηνε μία δυσάρεστη κάπως γεύση. Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι διάφοροι κατασκευαστές να προσθέσουν άλλα συστατικά, όπως η δεξτρόζη ή μαλτοδεξτρίνη, με σκοπό να δώσουν μία πιο ευχάριστη γεύση στο μείγμα. Οι ποσότητες αυτών των πρόσθετων συστατικών ενδέχεται να επηρεάσσουν τη συνολική ποσότητα των θερμίδων, αλλά όχι σε σημαντικό βαθμό. Αυτό σημαίνει ότι η υψηλότερη περιεκτικότητα σε θερμίδες στα διάφορα μείγματα της Στέβια μπορεί να είναι μια (1)  θερμίδα ανά ένα (1) γραμμάριο συσκευασίας.

Τυχόν θερμίδες σε μείγματα της Στέβια (stevia) προέρχονται από υδατάνθρακες. Το ανθρώπινο σώμα δεν αναγνωρίζει τα διάφορα εκχυλίσματα της Στέβια ως υδατάνθρακες, αλλά από τη στιγμή που εμπεριέχονται στα εκχυλίσματα πρόσθετα σάκχαρα, όπως η δεξτρόζη ή μαλτοδεξτρίνη, αυτό σημαίνει ότι μπορεί να υπάρχουν πάρα πολύ μικρές ποσότητες υδατανθράκων. Ουσιαστικά, αναφερόμαστε σε ποσότητα κατά πολύ λιγότερη από 0,5 γραμμάρια υδατανθράκων ανά ένα (1) γραμμάριο Στέβια (stevia).

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα γύρω από τη Στέβια εδώ αλλά μπορείτε να γνωρίσετε και τα προϊόντα μας κάνοντας κλικ εδώ.

 

Πηγές:

http://www.livestrong.com/article/324265-the-calories-in-stevia/

http://www.stevia.com/Stevia_article/Questions_Answers_about_Stevia/2269