Ο Διαβήτης είναι μία πάθηση του σώματος μας και, στην ουσία, προκαλεί την αύξηση της γλυκόζης στο αίμα μας (σάκχαρο) σε όρια πέραν του κανονικού. Η διαδικασία αυτή ονομάζεται υπεργλυκαιμία και ο Διαβήτης τύπου 2 αποτελεί την πιο κοινή μορφή διαβήτη.

Εάν έχετε Διαβήτη τύπου 2, τότε αυτό σημαίνει ότι το σώμα σας δεν χρησιμοποιεί σωστά την ινσουλίνη και αυτό ονομάζεται “αντίσταση στην ινσουλίνη”. Στην αρχή, το σώμα θα προσπαθεί να παράγει επιπλεόν ινσουλίνη για να επιτύχει τη σωστή και ισορροπημένη σωματική λειτουργία. Με τη πάροδο του χρόνου, όμως, δεν θα μπορεί να συμβαδίσει, με αποτέλεσμα να μην παράγει αρκετή ινσουλίνη ώστε να κρατηθεί το σάκχαρό σας σε φυσιολογικά επίπεδα.

Το πρόβλημα αυτό μπορεί να περιοριστεί με τη χρήση Στέβιας (Stevia) και μπορούν τα άτομα αυτά να απολαμβάνουν τρόφιμα, γλυκά και ροφήματα χωρίς αρνητικές επιπτώσεις για τον οργανισμό τους. Βάσει μελετών, η επίδραση των γλυκοζιτών στεβιόλης, που απομονώνονται από το φυτό stevia rebaudiana, είναι θετική σε άτομα που πάσχουν από Διαβήτη τύπου 1 και 2. Τα αποτελέσματα των μετρήσεων έδειξαν ότι η μετεπεξεργασία των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα διέφερε ελάχιστα σε σχέση με τις αρχικές μετρήσεις, σε ομάδες που τους δόθηκε στέβια (stevia).

Επιπλέον, η στέβια ήταν ανεκτή από τον οργανισμό των ατόμων αυτών σε πολύ σημαντικό επίπεδο και, το κυριότερο, δεν προκάλεσε καμία παρενέργεια. Μπορείτε, λοιπόν, να εμπιστευθείτε τα προϊόντα Onstevia για να απολαμβάνετε ό,τι γλυκό τρώτε ή πίνετε, χωρίς φόβο αλλά και χωρίς τύψεις για επιπλέον θερμίδες.

 

Πηγές:

http://www.diabetes.org/diabetes-basics/type-2/

http://healthyeating.sfgate.com/can-diabetics-use-stevia-5868.html