Υλικά

  • 1 φλιτζάνι κρέμα λεμονιού: 1 μεγάλο ζουμερό λεμόνι (θα χρειαστείς τόσο το χυμό, όσο και το ξύσμα)
  • 1 κουτ. γλυκού γλυκαντικό Onstevia
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 2 αυγά
  • 1/2 φλιτζάνι φυτική σαντιγί
  • 8 κουλουράκια τριμμένα

 

Επιδόρπιο με κρέμα λεμόνι και σπασμένα κουλούρια

Οδηγίες

  1. Χτυπάμε τα κουλουράκια στο μούλτι να γίνουν σκόνη.
  2. Ετοιμάζουμε την κρέμα λεμονιού: Βάζουμε την Onstevia με το ξύσμα σε ένα μπολ.
  3. Χτυπάμε τα αυγά με το χυμό λεμονιού και τα γυρίζουμε στο μπολ με το ξύσμα. Συνεχίζουμε προσθέτοντας τη μαργαρίνη σε μικρά κυβάκια.
  4. Βάζουμε το μπολ σε μπεν μαρί (με το νερό μόλις που βράζει σε πολύ χαμηλή φωτιά), ανακατεύοντας ανά διαστήματα ώσπου να πήξει η κρέμα. (Χρειάζεται περίπου 20′ λεπτά)
  5. Χτυπάμε τη φυτική σαντιγί να σφίξει χωρίς ζάχαρη. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε λίγη Onstevia.
  6. Σε τέσσερα μεγάλα γυάλινα ποτήρια βάζουμε μια κουταλιά τρίμμα από κουλουράκι στον πάτο. Συμπληρώνουμε με δυο κουταλιές κρέμας λεμονιού και μια κουταλιά σαντιγί. Κάντε το ίδιο άλλη μια φορά.
  7. Αφήστε τα στο ψυγείο για να σφίξουν. Στο σερβίρισμα μπορείτε να βάλετε λίγο ακόμη τριμμένο κουλουράκι από πάνω.

 

Συμβουλές

  1. Τα κουλουράκια μπορούν να είναι πασχαλινά ή κουλουράκια που σας έχουν περισσέψει.
  2. Αν τα κουλουράκια είναι πολύ μαλακά, αφού τα τρίψετε απλώστε τα σε μια λαδόκολλα και βάλτε τα στο γκριλ για 5′ με 10′ λεπτά να γίνουν πιο τραγανά.
  3. Σε περίπτωση που δεν έχετε κουλουράκια μπορείτε να πειραματιστείτε χρησιμοποιώντας μπισκότα ή τριμμένους ξηρούς καρπούς της επιλογής σας.

 

Μάθετε περισσότερα γύρω από την Στέβια εδώ!

Μπορείτε να ανακαλύψετε όλα τα προϊόντα μας εδώ!