Υλικά
- 1 φλιτζάνι κρέμα λεμονιού: 1 μεγάλο ζουμερό λεμόνι (θα χρειαστείς τόσο το χυμό, όσο και το ξύσμα)
- 1 κουτ. γλυκού γλυκαντικό Onstevia
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 2 αυγά
- 1/2 φλιτζάνι φυτική σαντιγί
- 8 κουλουράκια τριμμένα
Οδηγίες
- Χτυπάμε τα κουλουράκια στο μούλτι να γίνουν σκόνη.
- Ετοιμάζουμε την κρέμα λεμονιού: Βάζουμε την Onstevia με το ξύσμα σε ένα μπολ.
- Χτυπάμε τα αυγά με το χυμό λεμονιού και τα γυρίζουμε στο μπολ με το ξύσμα. Συνεχίζουμε προσθέτοντας τη μαργαρίνη σε μικρά κυβάκια.
- Βάζουμε το μπολ σε μπεν μαρί (με το νερό μόλις που βράζει σε πολύ χαμηλή φωτιά), ανακατεύοντας ανά διαστήματα ώσπου να πήξει η κρέμα. (Χρειάζεται περίπου 20′ λεπτά)
- Χτυπάμε τη φυτική σαντιγί να σφίξει χωρίς ζάχαρη. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε λίγη Onstevia.
- Σε τέσσερα μεγάλα γυάλινα ποτήρια βάζουμε μια κουταλιά τρίμμα από κουλουράκι στον πάτο. Συμπληρώνουμε με δυο κουταλιές κρέμας λεμονιού και μια κουταλιά σαντιγί. Κάντε το ίδιο άλλη μια φορά.
- Αφήστε τα στο ψυγείο για να σφίξουν. Στο σερβίρισμα μπορείτε να βάλετε λίγο ακόμη τριμμένο κουλουράκι από πάνω.
Συμβουλές
- Τα κουλουράκια μπορούν να είναι πασχαλινά ή κουλουράκια που σας έχουν περισσέψει.
- Αν τα κουλουράκια είναι πολύ μαλακά, αφού τα τρίψετε απλώστε τα σε μια λαδόκολλα και βάλτε τα στο γκριλ για 5′ με 10′ λεπτά να γίνουν πιο τραγανά.
- Σε περίπτωση που δεν έχετε κουλουράκια μπορείτε να πειραματιστείτε χρησιμοποιώντας μπισκότα ή τριμμένους ξηρούς καρπούς της επιλογής σας.
Μάθετε περισσότερα γύρω από την Στέβια εδώ!
Μπορείτε να ανακαλύψετε όλα τα προϊόντα μας εδώ!